4 Απρίλιος 2020, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2020, 20:19

Κορονοϊός SARS-CoV-2: 68 οι νεκροί, 92 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕθ και 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

  • Κορονοϊός SARS-CoV-2: 68 οι νεκροί, 92 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕθ και 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
    Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: facebook.com / kyriakosmitsotakis)

Ένα 24ωρο πέρασε από την προτελευταία ενημέρωση για τα θύματα και τα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, στην Ελλάδα και σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε εννέα θανάτους συνανθρώπων μας, 60 νέα κρούσματα και συνολικά 1.673 κρούσματα στη χώρα μας.

Ενενήντα δύο άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 20 είναι γυναίκες.

Από τους 68 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι 19 ήταν γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων ήταν τα 74 έτη και το 91% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Όπως εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας «οι θάνατοι που σημειώνονται τώρα αντιπροσωπεύουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας 2-3 εβδομάδες πριν» και δείχνουν επίσης ότι δυστυχώς κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν.

Παράταση των μέτρων απαγόρευσης μέχρι τις 27 Απριλίου

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες και κατηγορηματικά απευθυνόμαστε σε αυτούς τους λίγους ανεύθυνους. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. «Άλλες τρεις εβδομάδες μπροστά μας σκληρής προσπάθειας και επιμονής στο δόγμα-στόχο μένουμε σπίτι», πρόσθεσε.