4 Απρίλιος 2020, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2020, 12:43

Γεωργιάδης: Αίτημα για παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας

  • Γεωργιάδης: Αίτημα για παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αίτημα στους θεσμούς για παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είναι παράλογο μέσα σε αυτή την κρίση να προχωρήσουμε σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Δεν πιστεύω να υπάρξει αντίρρηση από πλευράς θεσμών», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Γεωργιάδης για πρώτη κατοικία: Άρα, θα πάμε πιο πίσω στο χρόνο, όσο περισσότερο γίνεται και όσο πρέπει, για να προλάβει η οικονομία μας να συνέλθει από την καραντίνα.

Σχετικά με το πάγωμα πληρωμής επιταγών, υπενθύμισε ότι όσοι το επιθυμούν και είναι σε ΚΑΔ που δικαιούνται προστασίας θα πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης να δηλώσουν ποιες επιταγές επιθυμούν να προστατευθούν για τις επόμενες 75 ημέρες. Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό και έχουν τρύπα στην ταμειακή τους ροή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τις τράπεζες για προεξόφληση κατά προτεραιότητα.

Ακόμα, ο υπουργός απάντησε για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά: «Μέσα στην κρίση δεν νοούνται αυξήσεις, παρά μόνο εκεί που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Για παράδειγμα, αν ένα είδος είναι εισαγόμενο κι αν δεν αυξήσεις την τιμή, να μην μπορείς να το προμηθευτείς. Εκεί να το καταλάβω. Αλλά μέσα στην κρίση κάθε εταιρεία θα πρέπει να βάλει πλάτη στον ελληνικό λαό. Όποιος δεν το καταλαβαίνει με το καλό, θα το καταλάβει με το ζόρι, θα πληρώνει πρόστιμα».