4 Απρίλιος 2020, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2020, 09:03

Τρία λεπτά σιγής σε όλη την Κίνα για τα θύματα του κορονοϊού (βίντεο)

  • Τρία λεπτά σιγής σε όλη την Κίνα για τα θύματα του κορονοϊού (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Wu Hong)

Οι πολίτες σταμάτησαν ό,τι έκαναν και στάθηκαν με κατεβασμένο το κεφάλι, αυτοκίνητα, τρένα και πλοία πάτησαν τις κόρνες τους, και οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν. Στις 10:00 ώρα Πεκίνου (5:00 ώρα Ελλάδας) σε ολόκληρη την Κίνα τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής στη μνήμη των ασθενών που πέθαναν από τον κορονοϊό – οι σημαίες ήταν μεσίστιες, ενώ ακυρώθηκε κάθε ψυχαγωγική εκδήλωση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, από τον Δεκέμβριο, οπότε ο κορονοϊός εμφανίστηκε στην επαρχία Χουμπέι, έχουν πεθάνει πάνω από 3.000 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο φόρος τιμής και μνήμης έγινε την ημέρα έναρξης της γιορτής Τσινγκ Μινγκ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια Κινέζοι τιμούν τους προγόνους τους. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του παραδοσιακού κινεζικού νέου έτους.

Στην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και άλλοι αξιωματούχοι τίμησαν τους νεκρούς μπροστά από τη σημαία της χώρας, με λευκά άνθη στο στήθος τους, σύμβολο του πένθους.