4 Απρίλιος 2020, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2020, 16:11

Αίτημα για επιπλέον μέτρα στα σουπερμάρκετ σε Καστοριά και Κοζάνη

  • Διευκρινίσεις για σουπερμάρκετ, delivery και περίπτερα – Ποιες ώρες θα λειτουργούν
    (Φωτ.: pixabay.com)

Τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου Covid-19, κατά την λειτουργία των υπεραγορών τροφίμων (σούπερ μάρκετ)) στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης ζητάει με έγγραφό του από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Γιώργος Κασαπίδης κάνει λόγο για περιοριστικά μέτρα τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ όσο και για τη μετακίνηση των πολιτών προς αυτές για χρονικό διάστημα 14 ημερών οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για άρση ή επέκτασή τους. Συγκεκριμένα προτείνει:

  • Να επιτρέπονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα και με αλφαβητική σειρά (π.χ. Α-Θ, Ι-Π, κοκ) οι μετακινήσεις των πολιτών προς τα σούπερ μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τηλεφωνικών παραγγελιών από τους πολίτες.
  • Λειτουργία υπηρεσιών κατ' οίκον διανομής παραγγελιών από τις υπεραγορές τροφίμων.
  • Μέγιστος αριθμός αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών (καροτσάκια τροφίμων) εντός των καταστημάτων τροφίμων ίσος με τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών ανά ωφέλιμα τετραγωνικά (1 άτομο ανά 20 τ.μ.).
  • Μονοδρόμηση των διαδρόμων της πορείας κυκλοφορίας των πελατών εντός των καταστημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής ή άσκοπης κυκλοφορίας εντός των διαδρόμων.
  • Αυστηρή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ δύο πελατών στο διάδρομο, δύο μέτρα άτομο από άτομο.
  • Σχολαστική τήρηση αντισηψίας (απολύμανση) των χειρολαβών των αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών με ευθύνη του καταστήματος (ορισμός και δήλωση υπευθύνου) στην αστυνομία και τη διεύθυνση υγιεινής και αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.