3 Απρίλιος 2020, 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2020, 19:40

Πέθανε ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης

  • Πέθανε ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης
    Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης (αριστερά) με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χόρεψε κρητικούς χορούς στην προεδρία της Δημοκρατίας (φωτ.; ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Κιαγιαδάκης μετά από μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που, ξεκινώντας δίπλα στον Παύλο Βαρδινογιάννη, έκανε σκοπό της ζωής του να μεταλαμπαδεύσει όπου γης την κρητική κουλτούρα, τη μουσική και τους χορούς της Κρήτης. Ήταν ο άνθρωπος που σε κάθε εθνική επέτειο και γιορτές της ορθοδοξίας, με συντοπίτες του μουσικούς και χορευτές, «γέμιζε» Κρήτη το Μέγαρο Μαξίμου και την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Λόγω των συνθηκών η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών και την παρουσία των απολύτως στενών συγγενών, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, την Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, που υπήρξε και πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, χαρακτηρίστηκε ως ο κορυφαίος πρεσβευτής του νησιού μέσω της θέσης του ως πρόεδρος του Όμιλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Ένας ξεχωριστός άνθρωπος "έφυγε" από κοντά μας. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, μετέτρεψε την αγάπη του για την κρητική παράδοση και του Ρέθυμνο σε διαχρονική προσφορά. Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθιά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Υπήρξε για όλους μας πρότυπο, δύναμης ζωής και δημιουργικότητας, με διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα πολιτιστικά δρώμενα, όπως και στο Σώμα των Εφέδρων Αξιωματικών, στην πόλη μας, σε όλη την Κρήτη, αλλά πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, που πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπινος νους», τονίζει μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου για την απώλεια του προέδρου του.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης.