3 Απρίλιος 2020, 14:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2020, 14:51

Πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Πώς θα γίνει η αποβίβαση μετά τα 119 κρούσματα κορονοϊού

  • Πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Πώς θα γίνει η αποβίβαση μετά τα 119 κρούσματα κορονοϊού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τσακναρίδης)

Στην πύλη Ε12 του Πειραιά έχει δέσει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο εδώ και μέρες βρίσκονται 380 ναυτικοί και μέλη του πληρώματος, μετά την άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει την αποβίβαση προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο που βρίσκεται σε λιμάνι της, και στη συνέχεια την άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί όσους δεν είναι πολίτες της. Από τα τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 119 κρούσματα κορονοϊού.

Από το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι στήθηκε τέντα του ΕΟΔΥ. Η επιχείρηση απομάκρυνσης των ναυτικών αναμένεται να διαρκέσει ώρες.

Όλοι οι επιβαίνοντας θα περάσουν σταδιακά από την τέντα όπου νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό θα τους κάνει επιπλέον εξετάσεις, προκειμένου να διαχωριστούν οι υγιείς απ’ όσους νοσούν. Όσοι είναι υγιείς θα επιστρέψουν στις χώρες τους, όπως δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ωστόσο, χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι προτού ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού (σχεδόν το σύνολο των επιβαινόντων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι αλλοδαποί), θα μεταφερθούν σταδιακά τις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου, για 14 ημέρες. Όσοι νοσούν θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου, επίσης για 14 ημέρες.