3 Απρίλιος 2020, 14:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2020, 13:08

Εξωτικές πατάτες Βομβάης

  • Εξωτικές πατάτες Βομβάης
    (Φωτ.: 48foodstreet.gr)

Κυβάκια πατάτας με ποικιλία μπαχαρικών. Ένα αυθεντικό ινδικό πιάτο ή ένα πιάτο που εφευρέθηκε από τα ινδικά εστιατόρια στην Αγγλία για να προσελκύσουν κόσμο; Όπως και να έχει, είναι πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. πατάτες
  • 6 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • 1 ντομάτα μεγάλη (μόνο την ψίχα)
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα που είναι ακόμα ζεστή για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει όλη η υγρασία.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ηλιέλαιο και σοτάρουμε όλα τα μπαχαρικά μας για 5΄, ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο, την ψίχα της ντομάτας και σερβίρουμε.
  • Πηγή: Vicky Theochari / 48foodstreet.gr.