3 Απρίλιος 2020, 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2020, 16:04

«Μένουμε σπίτι» και κάνουμε online δωρεάν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου

  • «Μένουμε σπίτι» και κάνουμε online δωρεάν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου
    (Φωτ.: pixabay.com)

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ανταποκρινόμενη στις εξελίξεις, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία ποντιακής διαλέκτου. «Επιδιώκοντας να μην αφήσουμε τα νέα δεδομένα να επηρεάσουν όλες τις δραστηριότητές μας, και με δεδομένο ότι επιλέγουμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό για τον εαυτό μας αυτή την ιδιαίτερη περίοδο, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το Τμήμα Διαλέκτου της Λέσχης σε μια ψηφιακή τάξη» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Νικόλαο Τουμπουλίδη και τη γενική γραμματέα Ευαγγελία Τογκουσίδου.

Τα αθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 21:00-22:30 και θα είναι δωρεάν για όλους.

«Μέσα από τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι εφαρμογές της τεχνολογίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε "σα τόπια τ' εμετερίων", αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας στη γλώσσα μας, στη λαογραφία μας, στον πολιτισμό μας. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι» αναφέρεται στο δελτίου Τύπου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Το τμήμα θα διδάσκει η φιλόλογος, γλωσσολόγος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου Αναστασία Μαχαιρίδου, και η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 10 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου.

  • Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6985982015 ή στο email: elesverias@gmail.com.