3 Απρίλιος 2020, 10:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2020, 10:30

Νέα περιοριστικά μέτρα ενόψει, για τον περιορισμό των «απείθαρχων»

  • Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα μέτρα για τον κορονοϊό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Μέτρα που θα στοχεύουν στο περιορισμό των «απείθαρχων» ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού. «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι για τους ασυνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν ότι περιορίζονται περαιτέρω», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Πέτσας: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση θα θίξουν αυτούς που δεν συμμορφώνονται.

Όπως επανέλαβε, εξετάζεται η επιβολή χρονικών περιορισμών στις μετακινήσεις. «Δεν μπορεί να βγαίνουμε τρεις και τέσσερις φορές τη μέρα με την ίδια αιτιολογία», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα.

Σχετικά με το Πάσχα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια, ώστε να αποφευχθεί κύμα εκδρομέων. «Θα το δούμε, αν χρειαστεί να γίνει κι αυτό», ανέφερε. Ακόμα, πρόσθεσε ότι τα έθιμα είναι μια αφορμή για συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς, αλλά φέτος δεν θέλουμε τον συγχρωτισμό, να μαζευτεί πολύς κόσμος μαζί. «Είναι ευθύνη του καθενός να συμμορφωθεί», εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη μέρα της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι εξετάζονται μέτρα σταδιακής αποκλιμάκωσης, ώστε να επανέλθουν σταδιακά οι τομείς της οικονομίας σε δραστηριότητα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι πολίτες να αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά από τα σπίτια τους. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, «δεδομένου ότι έχει μια δυναμική και έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες του παρελθόντος».