2 Απρίλιος 2020, 23:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2020, 23:48

ΝΑΤΟ: Εκνευρίστηκε ο Τσαβούσογλου και έφυγε από την τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ

  • ΝΑΤΟ: Εκνευρίστηκε ο Τσαβούσογλου και έφυγε από την τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ
    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ του NATO υπό την προεδρία του γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / NATO / STR)

Πριν καν ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του NATO, που έγινε σήμερα υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, αποχώρησε από τη Σύνοδο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός διατύπωσε για ακόμα φόρα ανυπόστατες κατηγορίες για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και ενοχλήθηκε από την αντίδραση του Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ενημέρωσε τους NATOϊκούς εταίρους ότι η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας. Όλοι οι σύμμαχοι, είπε, δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του NATO, ωστόσο, προϋπόθεση είναι οι ίδιοι να τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να δευτερολογήσει ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία. Τότε σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον Γενς Στόλτενμπεργκ.