2 Απρίλιος 2020, 21:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2020, 21:58

Οι ΗΠΑ μετρούν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά – Ο Τραμπ ζήτησε 100.000 σάκους πτωμάτων

  • Οι ΗΠΑ μετρούν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά – Ο Τραμπ ζήτησε 100.000 σάκους πτωμάτων
    Πινακίδα κοντά σε περιοχή όπου κατόπιν ραντεβού, γίνονται τεστ για τον SARS-CoV-2 στο Μπελ Ερ του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Την ώρα που οι αριθμοί παραμένουν αμείλικτοι σε όλον τον πλανήτη, στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται έτοιμος να πάρει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 που έχει προκαλέσει την πανδημία Covid-19. Τουλάχιστον επισήμως και όταν απαντάει στις ερωτήσεις δημοσιογράφων που αναρωτιούνται για δεν εφαρμόζεται σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ απαγόρευση της κυκλοφορίας. Διότι κάποιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες φαίνεται ότι σταδιακά παίρνουν μέτρα.

Το Πεντάγωνο, μάλιστα, ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε εντολή να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε υγειονομικές δομές σε όλη την αμερικανική επικράτεια!

Το τμήμα υλικοτεχνικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας «ανταποκρίνεται» σε αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) «για 100.000 σάκους για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών υγείας» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Αντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Η FEMA έχει τη συγκεντρωτική διαχείριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

Την ίδια ώρα η Νέα Υόρκη φαίνεται να έχει απόθεμα αναπνευστήρων για άλλες έξι ημέρες, δεδομένου του ρυθμού που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία για την παροχή φροντίδας σε ασθενείς της νόσου Covid-19. Όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, σε ένα 24ωρο οι θάνατοι αυξήθηκαν από 1.941 σε 2.373 και τα κρούσματα από 83.712 σε 92.381.