3 Απρίλιος 2020, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2020, 12:15

«Μένουμε σπίτι» με το Εθνικό Θέατρο

  • «Μένουμε σπίτι» με το Εθνικό Θέατρο
    (Φωτ.: n-t.gr

Με πρωτοβουλία των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, καθίσταται δυνατή η προβολή των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου οι οποίες διακόπηκαν βιαίως λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Οι προβολές θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό, από τις σελίδες του Εθνικού Θεάτρου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα και έχει ως εξής: Μάκμπεθ κάθε Παρασκευή, 21:00 • Hotel Éternité κάθε Κυριακή, 21:00 • Χίλιες και μία ιστορίες (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο 17:00 και Κυριακή 12:00. Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμη, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Μπ.