2 Απρίλιος 2020, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2020, 17:00

«Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα» – Ένα συλλογικό ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ

  • «Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα» – Ένα συλλογικό ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ
    (Φωτ.: documentarytheatre.com)

Σε μία προσπάθεια να παραμείνουμε μαζί και δημιουργικοί από απόσταση, το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ξεκινάει την πρωτοβουλία «Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα». Κάθε μέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, ένας διαφορετικός άνθρωπος από τον κόσμο του θεάτρου γράφει τη δική του σελίδα στο συλλογικό αυτό ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ.

Άνθρωποι με διαφορετικές ιδιότητες και επαγγέλματα του θεάτρου, από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, μοιράζονται μαζί μας μία μέρα από τη ζωή τους, τις σκέψεις τους, τους διαλόγους, τις ιστορίες τους.

Άνθρωποι του θεάτρου χωρίς θέατρο, έξω από τον φυσικό τους χώρο, αλλά μέσα στη ζωή. Άνθρωποι που κάνουν εφικτή τη συλλογική τέχνη του θεάτρου: ηθοποιοί, ταξιθέτες, σκηνοθέτες, κατασκευαστές σκηνικών, συγγραφείς, διευθυντές παραγωγής, δραματουργοί, εκπαιδευτές, φωτιστές, καλλιτεχνικοί διευθυντές, σκηνογράφοι, καθηγητές, ταμίες, φροντιστές…

Με τη δράση αυτήν, που προαναγγέλθηκε στις 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το ΔΔΘΝ επιχειρεί μια καταγραφή-αποτύπωση των ημερών μας. Ταυτόχρονα επιδιώκει να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας και δημιουργίας, μέσα από μια εναλλακτική «σκηνή», για όσο καιρό βρισκόμαστε μακριά της και μακριά ο ένας από τον άλλο.

Οι σελίδες ημερολογίου θα φορτώνονται κάθε μέρα στο documentarytheatre.com.

Σήμερα, 2 Απριλίου, με το βλέμμα στραμμένο στον δοκιμαζόμενο λαό της γειτονικής Ιταλίας, η πρώτη σελίδα του ημερολογίου δόθηκε στη Μικαέλα Καζαλμπόνι, ηθοποιό και καλλιτεχνική συν-διευθύντρια του Teatro dell'Argine, στο San Lazzaro di Savena της Μπολόνιας.

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ είναι μια πρωτοβουλία της PLAYS2PLACE και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Μπ.