2 Απρίλιος 2020, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2020, 12:40

Βουλή: Στη συζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης (live)

  • Βουλή: Στη συζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης (live)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚώσταςΤσιρώνης)

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, τοποθετείται αυτήν την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού και τη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια:

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται και η τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, πρόκειται για μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας: «Κύρωση α) της από 25.2.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού" (Α΄ 42), β) της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του" (Α΄ 55) και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19" (Α΄ 64)».

Κατατέθηκε η αύξηση των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού 
Με τη μορφή τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή η αύξηση των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, κατά 5 δισ. ευρώ, για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται, φυσικά και νομικά πρόσωπα, από την πανδημία. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου με τα μέτρα των τριών πρώτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης της επιδημικής κρίσης, που ψηφίζονται σήμερα από την Ολομέλεια.