1 Απρίλιος 2020, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2020, 11:30

Αδελφοποίηση των φοιτητικών ποντιακών συλλόγων Κομοτηνής και Κοζάνης

  • Αδελφοποίηση των φοιτητικών ποντιακών συλλόγων Κομοτηνής και Κοζάνης
    Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής τη 19η Μαΐου 2019 (φωτ.: facebook)

Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάποιοι ποντιακοί σύλλογοι συνεχίζουν να περνάνε στον κόσμο αισιόδοξα μηνύματα με ελπίδα για το μέλλον. Ένα παράδειγμα είναι η πρόσφατη αδελφοποίηση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής και του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Κοζάνης.

Τα δύο σωματεία εξέδωσαν προσύμφωνο αδελφοποίησης, το οποίο συνυπογράφεται από τον πρόεδρο φοιτητών Κομοτηνής Ελευθέριο Χατζηθεοδωρίδη και τον πρόεδρο φοιτητών Κοζάνης Ευστάθιο Λαζαρίδη.

Η αδελφοποίηση των σωματείων σκοπό έχει την εξύψωση του μορφωτικού, πνευματικού και ηθικού πνεύματος των Πόντιων φοιτητών και τη διατήρηση και διάδοση της ποντιακής παράδοσης και πολιτισμού, ιδίως μέσω της μελέτης και ανάδειξης της ιστορίας, της λαογραφίας και της διαλέκτου, με αποφυγή αλλοιώσεων και τυχόν παραποιήσεων.

Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών και στην εξύψωση του πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των φοιτητών, καθώς και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, στο προσύμφωνο τονίζεται ότι τα δύο σωματεία θα προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον σε κοινές εκδηλώσεις και θα αντιμετωπίζουν μαζί τα προβλήματα της καθημερινότητας.