1 Μάιος 2014, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:18

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν και σήμερα δωρεάν τρόφιμα

  • Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν και σήμερα δωρεάν τρόφιμα

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν και σήμερα δωρεάν τρόφιμα

Μετά το χθεσινό... πόλεμο στη δωρεάν διανομή προϊόντων στον Κολωνό - Διανομή δωρεάν τροφίμων και συμμετοχή στους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς εξήγγειλαν οι ομοσπονδίες

Τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών μοιράζουν από το πρωί στα διόδια των Αφιδνών οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Σε σχέση με χθες και το χάος που επικράτησε στη δωρεάν διανομή τροφίμων στον Κολωνό, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ ήρεμη. Οι παραγωγοί μοιράζουν τσάντες με τα προϊόντα τους στα διερχόμενα αυτοκίνητα διαμηνύοντας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Παραγωγών πωλητών των Λαϊκών Αγορών, τα οποία αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου οι διατάξεις και άρθρα εκτιμούν ότι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, βρίσκονται σε επαφή με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ έχουν κλείσει, όπως αναφέρουν και ραντεβού με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών.

«Στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, απαντούμε με κλιμάκωση του αγώνα μας με συνέχιση της απεργίας διαρκείας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι πρακτικές όπως λένε του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για τη διάλυση των Λαϊκών Αγορών, οι οποίες δεν λαμβάνουν καθόλου υπ’ όψιν τους τα αιτήματα Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών.

Βάσει αυτών των εξελίξεων προαναγγέλλουν σειρά δράσεων όπως:

Συμμετοχή την Πέμπτη 1 στο μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το απεργιακό ραντεβού είναι το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου καλούν σε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στην Πλ. Κάνιγγος και ώρα 10:30 πμ., στη Βουλή.

Το Σάββατο 3 Μαΐου διοργανώνουν  διανομή τροφίμων στις 10:30π.μ. στον Περισσό οδό Σαλαμίνος.

«Οι Λαϊκές Αγορές είναι το τελευταίο καταφύγιο της λαϊκής οικογένειας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο για χάρη των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: protothema.gr