1 Απρίλιος 2020, 08:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2020, 08:55

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους – Πώς γίνονται οι αιτήσεις

  • Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση στις επικουρικές 3
    (Φωτ.: EPA / Arshad Arbad)

Σε λειτουργία είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω εντολής δημόσιας Αρχής είτε έχουν πληγεί σημαντικά, με βάση τους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών. 

Σε αυτήν την πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρέπει να συμπληρωθούν τα έντυπα από τους εργαζόμενους που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, αλλά και τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής.

Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα, 1η Απριλίου, για όσους εργαζόμενους το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1 και ολοκληρώνονται στις 10 Απριλίου με τους εργαζομένους των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0. Το εν λόγω χρονικό διάστημα δύναται να παραταθεί.

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση των κωδικών TaxisNet, ενώ αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Όπως έγραψε στο Twitter, o υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεκίνησε κανονικά χωρις κανένα πρόβλημα.