31 Μάρτιος 2020, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2020, 21:31

Μέτρα για την πληρωμή των οφειλών στις εφορίες

  • Μέτρα για την πληρωμή των οφειλών στις εφορίες
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή οφειλών αναφέρθηκε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως είπε, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για παράταση πληρωμών έως τις 10 Απριλίου για όσους είναι άνω των 70 και για όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%. Επίσης, από τις 16 Μαρτίου όλες οι εφορίες λειτουργούν με e-mail και τηλέφωνα.

Στόχος είναι η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών: Ήδη από χθες είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος. Η ενημέρωση αυτή σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet διευκολύνει τη διαδικασία, ανέφερε ο Γιώργος Πιτσιλής.

Επίσης, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των ρυθμισμένων οφειλών με κάρτα μέσα από το Taxisnet, δυνατότητα που υπάρχει ήδη για τις οφειλές εκτός ρύθμισης.