1 Μάιος 2014, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:18

Σχετικά με την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Σχετικά με την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Άρθρο αναγνώστη.

Γράφει ο Αλχαζίδης Αναστάσιος,

Αν όντώς αυτοί που νομοθετούν και ορίζουν ημερομηνίες θεωρούσαν τόσο σημαντική αυτήν την ημερομηνία και τον συμβολισμό της θα είχαν φροντίσει να μην κάνουν τις εκλογές αυτήν την μέρα...

Θα τολμούσε ποτέ κανένας να κάνει κάτι ανάλογο σε μία ημερομηνία "Εθνικής εορτής";

Ή αν θέλετε ποιος στην γείτονα Τουρκία θα έκανε κάτι ανάλογο με εμάς σε αυτήν την ημερομηνία;

Αυτά θα ήθελα να ακούσω από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο και κυρίως από την ΠΟΕ και όχι ανακοινώσεις άσκησης πολιτικής προπαγάνδας .

Ήθελα να ακούσω την ομοσπονδία να διαμαρτύρεται από την πρώτη στιγμή ακόμα και με την ανακοίνωση της ημερομηνίας από την πολιτική εξουσία ασκώντας πιέσεις σε όλους τους βουλευτές και ιδίως σε αυτούς που είναι "ποντιακής καταγωγής "κάνοντάς τους σαφές ποια θα είναι η αντίδραση του οργανωμένου ποντιακού χώρου αν δεν αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών.

Και αντί να καλέσει όλους τους απανταχού Πόντιους να μποϊκοτάρουν αυτές τις εκλογές με την μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κόντρα στο κατεστημένο και σε αυτούς που σπιλώνουν την μνήμη 353.000 αδικοχαμένων ψυχών βλέπουμε αυτήν την άψυχη ανακοίνωση "υποταγής και υποτέλειας".

Δυστυχώς και αυτή τη φορά είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων σε επίπεδο διεκδίκησης και αποφασιστικότητας και αντί να βγούμε μπροστά δυναμικά σκύβουμε το κεφάλι και βγάζουμε ανακοινώσεις τέτοιου τύπου την ίδια ώρα αυτοί που αποφάσισαν την ημερομηνία των εκλογών κατεβάζουν αντιρατσιστικά νομοσχέδια για ψήφιση που "εξαιρούν την γενοκτονία των ποντίων".

Ντροπή και αίσχος θα τρίζουν τα κόκαλα των σφαγιασθέντων προγόνων μας.

Τέτοιοι που είμαστε αυτοί οι ηγέτες μας αξίζουν.

Αλχαζίδης Αναστάσιος
Πόντιος τρίτης γενιάς