31 Μάρτιος 2020, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2020, 19:25

Βασίλης Τοπαλίδης: Ένας ανερχόμενος, πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής (βίντεο)

  • Βασίλης Τοπαλίδης: Ένας ανερχόμενος, πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής (βίντεο)
    Ο Βασίλης Τοπαλίδης (φωτ.: facebook / Βασίλης Τοπαλίδης)

Με επιμονή, πείσμα και προσήλωση κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο στον κόσμο: να τραγουδά και να υπηρετεί την ποντιακή παράδοση. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε μόλις στην ηλικία των 7 ετών, και σήμερα είναι ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής. Ο λόγος για τον Βασίλη Τοπαλίδη.

Μαζί με τον αδελφό του Θοδωρή κυκλοφόρησαν μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά το 2014 με τίτλο «Ανατολή χαράζει».

«Σε ηλικία 7-8 χρόνων ο πατέρας μου με παροτρύνει να πηγαίνω τις Κυριακές στην εκκλησία και να ψάλλω στο πλευρό του θείου μου έτσι ώστε να καλλιεργηθεί όσο γίνεται η φωνή μου. Έκτοτε πηγαίνω στη Μουσική Σχολή Νάκα στην Πτολεμαΐδα όπου και παρακολουθώ για δυο χρόνια μαθήματα. Εκεί μαθαίνω αρμόνιο και κάνω παράλληλα και φωνητική» λέει στο pontos-news.gr ο Βασίλης Τοπαλίδης.

Η πρώτη επαγγελματική πρόταση δεν άργησε να έρθει. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι σε κέντρα της Πτολεμαΐδας. Αργότερα, μαζί με την οικογένειά του, μεταναστεύουν για μεγάλο διάστημα στη Γερμανία, κι εκεί ο Βασίλης ασχολείται με την ποντιακή μουσική μέσω των συλλόγων της ομογένειας. Από το 2007 που επιστρέφει στην Ελλάδα τραγουδά σε κέντρα της Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχει και σε εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων.

Για την πιο δυνατή στιγμή της καριέρας του μέχρι τώρα, λέει: «Όλο αυτό το ταξίδι, πέρα από τις δύσκολες στιγμές μού έχει χαρίσει και πολλές όμορφες και δυνατές. Η εικόνα που δεν θα ξεχάσω πότε στη ζωή μου είναι όταν αντίκρισα τους γονείς μου με βουρκωμένα μάτια στην παρουσίαση τις πρώτης δισκογραφικής δουλειάς που κάναμε με τον αδερφό μου. Ήταν δάκρυα χαράς» εκμυστηρεύεται στο pontos-news.gr o Βασίλης Τοπαλίδης.

Οι δισκογραφικές δουλειές του μέχρι σήμερα, πολλές και αξιοθαύμαστες.

Το 2014 κυκλοφορεί μαζί με τον αδελφό του το δίσκο Ανατολή χαράζει, το 2017 (πάλι μαζί με τον αδελφό του) παρουσιάζει το τραγούδι «Ασ' σ' εγάπ' σ το άψιμον», και το 2019 με τον Δημήτρη Ξενιτόπουλο το «Σκίσμαν». Έχει κυκλοφορήσει επίσης το κομμάτι «'Σ σην νύφεν εμπροστά», ενώ έχει συμμετάσχει και σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Αυτή την περίοδο, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ανεβάζει συχνά live στο πρoφίλ του στο facebook, εμψυχώνοντας τους θαυμαστές του και παροτρύνοντάς τους να... «μείνουν σπίτι».