31 Μάρτιος 2020, 15:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2020, 15:05

Κορονοϊός: Στον Παναμά, άνδρες και γυναίκες θα βγαίνουν από το σπίτι άλλες ημέρες της εβδομάδας

  • Κορονοϊός: Στον Παναμά, άνδρες και γυναίκες θα βγαίνουν από το σπίτι άλλες ημέρες της εβδομάδας
    (Φωτ.: EPA / Carlos Lemos)

Η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε χθες πιο αυστηρά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ένα από τα οποία προβλέπει πως οι άνδρες και οι γυναίκες θα μπορούν να βγαίνουν διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας.

Από την Τετάρτη και για δεκαπέντε ημέρες, οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν για να κάνουν προμήθειες ή για να πάνε στο φαρμακείο για δύο ώρες, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Η έξοδος στις γυναίκες θα επιτρέπεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Κυριακή απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου.

«Αυτή η καραντίνα δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο παρά να σωθούν ζωές», συνόψισε ο υπουργός Ασφάλειας Χουάν Πίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι, διευκρίνισε, συνελήφθησαν το σαββατοκύριακο διότι παραβίασαν τους κανόνες του «πλήρους και υποχρεωτικού» περιορισμού στο σπίτι που επιβλήθηκε σε όλους τους πολίτες την 24η Μαρτίου. Η κατανομή των εξόδων που ανακοινώθηκε είναι το πιο απλό μέσο για να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους, πρόσθεσε ο Πίνο.

Στον Παναμά τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός, ενώ καταμετρώνται 1.075 κρούσματα μόλυνσης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.