31 Μάρτιος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2020, 07:50

Άστατος καιρός σήμερα – Mικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια

  • Άστατος καιρός σήμερα – Mικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα γύρω ορεινά από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό το πρωί έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

Στη νότια Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές (νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο) λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά τη νύχτα από τα βόρεια θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νότια, αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρη βελτίωση. Στα υπόλοιπα (Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο) λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).