30 Μάρτιος 2020, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2020, 18:57

Κορονοϊός: 43 οι θάνατοι στην Ελλάδα, 56 νέα κρούσματα

  • Πανδημία κορονοϊού: Στους 129 οι νεκροί στην Ελλάδα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στυλιανός Αξιώτης)

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 56 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.212 ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων ιατρικών συντακτών, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι 43 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοιός. Οι νεκροί είναι 32 άνδρες και 11 γυναίκες. Την ίδια ώρα, 72 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Μέση ηλικία είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ. 

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σ. Τσιόδρα, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, «γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού». Ανακοίνωσε επίσης ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.