30 Μάρτιος 2020, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2020, 19:22

Η βιοτεχνία παραδοσιακών ποντιακών φορεσιών του Δημήτρη Ζερζελίδη κατασκευάζει και προσφέρει μάσκες

  • Η βιοτεχνία παραδοσιακών ποντιακών φορεσιών του Δημήτρη Ζερζελίδη κατασκευάζει και προσφέρει μάσκες
    (Φωτ.: makthes.gr)

Η βιοτεχνία παραδοσιακών ποντιακών φορεσιών του Δημήτρη Ζερζελίδη, με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησε σε μια κίνηση ανθρωπιάς για την αρωγή συνανθρώπων μας που έχουν άμεση ανάγκη τις μέρες αυτές της πανδημίας. «Θέλαμε τον καιρό αυτό που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται να προσφέρουμε κάτι χρήσιμο, και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή μασκών προκειμένου να παραδοθούν σε νοσοκομείο και σε συμπολίτες μας που το έχουν μεγάλη ανάγκη την περίοδο αυτήν» αναφέρει στο pontos-news.gr ο Δημήτρης Ζερζελίδης.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί περίπου 400 μάσκες, αλλά η παραγωγή θα συνεχιστεί και την εβδομάδα που διανύουμε.

Η βιοτεχνία, που λειτουργεί από το 2013, φτιάχνει παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές και τα εξαρτήματά τους για συλλόγους και ιδιώτες. «Μετά την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας και τη μειωμένη ζήτηση ποντιακών φορεσιών, πήραμε την απόφαση αφού είχαμε όλα τα υλικά να προχωρήσουμε στην παραγωγή μασκών για το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων και τους συμπολίτες μας. Η ζήτηση είναι τεράστια και το χρέος όλων μας μεγάλο» μας λέει.

«Μέχρι στιγμής έχουμε παραδώσει μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου", στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο "Ιπποκράτειο" Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Οι μάσκες μας είναι για το βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε οι αποστειρωμένες μάσκες να χρησιμοποιούνται από γιατρούς και νοσηλευτές» συμπληρώνει ο Δ. Ζερζελίδης, και διευκρινίζει ότι καθώς τα νοσοκομεία ζητούν και άλλο υλικό, όπως σεντόνια, στο άμεσο μέλλον η βιοτεχνία θα προχωρήσει και στην παραγωγή λευκών ειδών.