30 Μάρτιος 2020, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2020, 12:16

Βρούτσης: Τον Απρίλιο θα δοθεί εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ και τον Μάιο 800 ευρώ

  • Βρούτσης: Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η επιστροφή των ποσών μειώσεων σε κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων 2
    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλάει για το επίδομα στους επιστήμονες της χώρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ για το τρέχον διάστημα, αλλά αποζημίωση 800 ευρώ από το μήνα Μάιο, ανακοίνωσε για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

«Η κυβέρνηση εκτιμά –και το έχει αποδείξει διαχρονικά– απεριόριστα την εθνική συμβολή του επιστημονικού κόσμου της χώρας», είπε ο υπουργός, «γι΄ αυτό και θα στηρίξει με κάθε μέσο τους έξι επιστημονικούς κλάδους».

Μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους εκπαιδευτικό επίδομα-αποζημίωση ύψους 600 ευρώ για το μήνα Απρίλιο, μέσα από ανοιχτό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. «Το ποσό των 600 ευρώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο, και φυσικά απολύτως καθαρό χωρίς παρακρατήσεις ή επιβαρύνσεις», εξήγησε.

Πότε θα καταβληθούν
Η πρώτη δόση των 400 ευρώ θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά τις 15 Απριλίου, ενώ τα πρώτα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέσα στο Μάρτιο. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω voucher, με απόλυτη διαφάνεια, είπε επίσης.

Στην περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, τότε από το μήνα Μάιο και για το επόμενο διάστημα οι ειδικές κατηγορίες των έξι επιστημονικών κλάδων θα ενταχθούν στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν ενταχθεί και οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αυτοπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή από το μήνα Μάιο θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.