31 Μάρτιος 2020, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2020, 09:36

«Μένουμε σπίτι» και μαγειρεύουμε λαχταριστά ποντιακά πιάτα

  • «Μένουμε σπίτι» και μαγειρεύουμε λαχταριστά ποντιακά πιάτα
    (Φωτ.: pixabay.com)

Τώρα που «μένουμε σπίτι» και τηρούμε τους κανόνες του υπουργείου Υγείας για την μη εξάπλωση του κορονοϊού, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εξασκήσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας γεύματα υψηλής θρεπτικής αξίας.

Το pontos-news.gr συγκέντρωσε έξι συνταγές που αγαπούν ιδιαίτερα οι Πόντιοι και τις φτιάχνουν αρκετά συχνά στα σπιτικά τους.

Μια πολύ εύκολη συνταγή που προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας είναι το φούστορον, μια παραλλαγή της γνωστή μας ομελέτας. Για την εκτέλεσή της χρειάζονται υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει πίτα.

Επόμενη λαχταριστή συνταγή είναι τα πασίγνωστα πιροσκί – ιδανικά για σνακ που θα ξετρελάνουν τα παιδιά. Εδώ η φαντασία μας μπορεί να... ξεφύγει, και στη γέμιση να βάλουμε ό,τι τραβά η ψυχή μας και έχει το ψυγείο μας!


(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τα μαντία δεν λείπουν από κανένα ποντιακό σπίτι. Μπορεί η εκτέλεσή τους να μην είναι και πολύ εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

Ο καιρός ακόμα τραβάει τις σούπες. Τι καλύτερο λοιπόν από τον τανωμένο σορβά, ένα πολύ θρεπτικό πιάτο που ενισχύει το ανοσοποιητικό με τον καλύτερο τρόπο.

Για τις βραδινές λιγούρες το pontos-news.gr προτείνει περέκ στο φούρνο με λιωμένο τυρί, ενώ οι πιο μερακλήδες αξίζει να δοκιμάσουν το ζυμωτό παραδοσιακό ψωμί με προζύμι.