30 Μάρτιος 2020, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2020, 11:13

Οι λαϊκές αγορές στο επίκεντρο ελέγχων – Θα μπαίνει λουκέτο εάν δεν τηρούνται οι κανόνες

  • Οι λαϊκές αγορές στο επίκεντρο ελέγχων – Θα μπαίνει λουκέτο εάν δεν τηρούνται οι κανόνες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ατίθασοι αποδεικνύονται οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές στην επαρχία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, καθώς σε μεγάλο βαθμό δεν τηρούν τους κανόνες που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αντίθετα, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βαθμός συμμόρφωσης στην Αττική είναι υψηλός.

«Ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς ότι στην περίπτωση που η αστυνομία διαπιστώνει ότι δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν καθοριστεί, αυτομάτως θα κλείνει η τοπική αγορά», σημείωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το Σάββατο, εξήγησε, σε περιοχές της περιφέρειας καταγράφηκαν πολλές παραβάσεις που προβλημάτισαν τις Αρχές και για αυτό αποφασίστηκε να υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά τους ελέγχους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλληνας βγάζει το καλό του πρόσωπο σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. «Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στις λαϊκές αγορές, πρόσθεσε ότι παρότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός.