30 Μάρτιος 2020, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2020, 09:29

Κορονοϊός: Ο Τραμπ μάλλον δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει πανδημία Covid-19

  • Κορονοϊός: Ο Τραμπ μάλλον δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει πανδημία Covid-19
    (Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ που ορίζει συγκεκριμένο αριθμό θανάτων από την πανδημία Covid-19, που έχει προκαλέσει ο φονικός ιός SARS-CoV-2 σε όλον τον πλανήτη, ως απόδειξη «πολύ καλής δουλειάς» των αμερικανικών Αρχών κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής βόμβας.

Οι δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ θα έχουν κάνει με επιτυχία όλα όσα πρέπει, είπε, εάν ο αριθμός των θυμάτων είναι μεταξύ 100.000-200.000 και όχι 2,2 εκατομμύρια, κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού θα φθάσουν στην κορύφωσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες. «Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες. Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» έως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παράταση, έως την 30ή Απριλίου, των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2. Αρχικά ο στόχος ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των καθολικών, τη 12η Απριλίου.