29 Μάρτιος 2020, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2020, 17:57

Ξεκινά τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση

  • Ξεκινά τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση
    (Φωτ.: pixabay.com)

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί από τη Δευτέρα 30/3/2020 και τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την εκπαιδευτική τηλεόραση, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Φέρνουμε εις πέρας, βήμα-βήμα, μέρα-μέρα ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα. Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό με τόση θέρμη, και όλοι μαζί από κοινού δίνουν σάρκα και οστά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα μας εγχείρημα.

»Θερμές ευχαριστίες και στη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ για την καίρια συμβολή της στην εκπαιδευτική τηλεόραση. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Από τη Δευτέρα και καθημερινά στις 10 το πρωί, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές του Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2  έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου

  • Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος)
  • Ιστορία Δ΄ τάξης (εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος)
  • Φυσική Ε΄ τάξης (εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου)

Τρίτη 31 Μαρτίου

  • Μαθηματικά, Γ΄& Δ΄ τάξης (εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)
  • Μαθηματικά, Δ΄ & Ε΄ τάξης (εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος)
  • Φυσική Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης (εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος)