29 Μάρτιος 2020, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2020, 08:48

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού μετά το απόγευμα

  • Βαθμιαία βελτίωση του καιρού μετά το απόγευμα
    (Φωτ.: EPA / Kai Foersterling)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση μετά το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, που μετά το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).