28 Μάρτιος 2020, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2020, 18:06

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού

  • Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού
    Εικόνα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας όπου οι επιβάτες και οι αστυνομικοί κυκλοφορούν με μάσκες (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Η Ρωσία θα κλείσει όλες τις συνοριακές πύλες στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, εντείνοντας έτσι τους περιορισμούς, τη στιγμή που η χώρα κατέγραφε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε νέα κρούσματα κορονοϊού, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγράψει 1.264 επιβεβαιωμένα κρούσματα (αυξήθηκαν κατά 228 σε 24 ώρες) και διέταξαν να κλείσουν όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων, σιδηροδρόμων και πεζών, καθώς επίσης τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, από τη Δευτέρα.

Η Ρωσία έχει ήδη διακόψει όλες τις διεθνείς πτήσεις και κήρυξε την επόμενη εβδομάδα ως μη εργάσιμη (το μέτρο δεν ισχύει για εργαζόμενους σε βασικές επιχειρήσεις τροφοδοσίας και του κλάδου υγείας, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ) σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Η Μόσχα, η περιοχή που πλήττεται περισσότερο, έχει κλείσει όλα τα καφέ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα, εκτός από αυτά που πωλούν τρόφιμα και φάρμακα, μέχρι τις 5 Απριλίου. Ο Σεργκέι Σομπιάνιν, δήμαρχος της πρωτεύουσας, προέτρεψε το Σάββατο τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

  • Πηγή: Reuters.