28 Μάρτιος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2020, 08:00

Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

  • Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
    (Φωτ.: pixabay.com / Free-Photos)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού, σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 1 έως 8 βαθμούς), 8 έως 16 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.