27 Μάρτιος 2020, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2020, 17:37

H Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παραχωρεί το Πνευματικό της Κέντρο στο ΕΣΥ

  • H Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παραχωρεί το Πνευματικό της Κέντρο στο ΕΣΥ

Πληθαίνουν καθημερινά οι κινήσεις αλληλεγγύης συλλόγων και ενώσεων, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παραχωρεί το Πνευματικό της Κέντρο για χρήση από το ΕΣΥ κατά της πανδημίας.

Ο πρόεδρός της Παύλος Σταματίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιμβριακής Ένωσης, συναισθανόμενο την κρισιμότητα των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και έχοντας ως γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την προσφορά στον συνάνθρωπο, αποφάσισε να παραχωρήσει τους χώρους του Πνευματικού της Κέντρου στην Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη (650 τετραγωνικών μέτρων), σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, για χρήση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο Π. Σταματίδης επισήμανε πως ήδη ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, οι οποίοι εκθείασαν την απόφαση εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να μην χρειαστεί να υλοποιηθεί.

Ερωτηθείς τι συντέλεσε και έλαβε η Ένωση τη σημαντική αυτήν απόφαση, ο πρόεδρός της τόνισε πως «η αλληλεγγύη βρίσκεται στο DNA των Ιμβρίων επειδή ζήσαμε την προσφυγιά. Χωρίς την αλληλεγγύη δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε» σημείωσε, και πρόσθεσε πως «πολλά μέλη μας έχουν εκδηλώσει την πρόθεση αν χρειαστεί, να βοηθήσουν και ως εθελοντές».

Αξιοσημείωτο είναι πως η Ιμβριακή Ένωση διέκοψε τη λειτουργία των 17 τμημάτων της (νεολαίας, χορωδίες, χορευτικά, μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής κ.ά.), δυο μέρες πριν από την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου τα περίπου 500 μέλη της που δραστηριοποιούνται σ' αυτά, να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Γιώτης.