29 Μάρτιος 2020, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2020, 11:15

Επανακυκλοφορεί το κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας – Οι ήρωες του Πόντου»

  • Επανακυκλοφορεί το κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας – Οι ήρωες του Πόντου»

Το ελληνικό-ποντιακό κόμικ Αστραπίκας και Βροντίκας επανακυκλοφορεί και γεμίζει χρώμα και γέλιο τα σπίτια μας.

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας ταξιδεύουν τους αναγνώστες στην ιστορία, από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι τη Βασιλεύουσα.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς πραγματεύεται μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη και αναδεικνύει την ταυτότητα και την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις όπου οι ήρωες, στο πέρασμα τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας – Τούρκους, πειρατές και σταυροφόρους.

Το σενάριο έχουν γράψει ο Νίκος Αγγέλου και ο Ιωάννης Πιττακίδης, ενώ τα σχέδια υπογράφει ο Βασίλης Ρεβεζίκας. Το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ο Ιωάννης Πιττακίδης και ο Νίκος Αγγέλου έχει επιμεληθεί το χρώμα. Συνεργάστηκαν ο Γιάννης Αποστολογιάννης στο μελάνι και ο ηθοποιός Χρήστος Ευσταθίου στην επιμέλεια των διαλόγων.

Προλογίζουν ο Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος, γελοιογράφος, εικονογράφος), ο Χαράλαμπος Αποστολίδης (πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΣ και δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω), ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης (διδάκτωρ Σεναρίου στο τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ) και ο Ηλίας Γιαρένης (λέκτωρ Ιστορίας Βυζαντινής Παιδείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο).

  • Πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να βρείτε εδώ και στο τηλέφωνο 6946947338 (Ιωάννης Πιττακίδης).