26 Μάρτιος 2020, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2020, 22:25

Από 5.000 ευρώ θα πληρώσουν οι 92 που έσπασαν την καραντίνα

  • Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Στους σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για να διαπιστωθεί ποιοι δεν τηρούν το υποχρεωτικό μέτρο της καραντίνας επέμεινε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως είπε, 5.824 πολίτες (είτε επαφές κρουσμάτων, είτε ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού) είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό – 825 άνδρες και γυναίκες έχουν ολοκληρώσει το 7ημερο ή 14ημερο απομόνωσής τους.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 άτομα έχουν βρεθεί εκτός σπιτιού. Ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει το πρόστιμο των 5.000 και παράλληλα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμα ότι στο κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα 8.785 επαγγελματίες υγείας και γενικά άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη φάση το σύστημα.

«Η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», τόνισε και πρόσθεσε ότι όσο πιο αυστηρά εφαρμοστούν τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα της καθημερινότητας.