26 Μάρτιος 2020, 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2020, 20:15

Προκαταρκτική εξέταση για την υποτιθέμενη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα

  • Προκαταρκτική εξέταση για την υποτιθέμενη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα
    (Φωτ.: EPA / Bernd Settnik)

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιεύθηκε χθες, 25η Μαρτίου, σχετικά με πτήση τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από την Καβάλα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής και να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο ήταν αυτό που έδωσε την είδηση με τηλεγράφημα στις 15:09, σήμερα προχώρησε σε διόρθωση, την οποία υπογράφει ο αρχισυντάκτης βάρδιας Γιάννης Νάνος, που αναλαμβάνει την ευθύνη για το λάθος.

Όπως λέει, εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε τουρκικό F-16 πάνω από την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο, και ότι στις συγκεκριμένες περιοχές πέταξε μόνο το ζεύγος των ελληνικών F-16 για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Πέμπης σημειώνει ότι «είναι εξωφρενικό ελληνικά μέσα ενημέρωσης να διακινούν σενάρια εισόδου τουρκικών μαχητικών σε βάθος σχεδόν 100 ναυτικών μιλίων εντός του εθνικού εναέριου χώρου, και μάλιστα πάνω από χερσαίο έδαφος».