26 Μάρτιος 2020, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2020, 16:17

Γερμανία: Η Bosch ανακοίνωσε ένα κατά 95% αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό

  • Γερμανία: Η Bosch ανακοίνωσε ένα κατά 95% αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό
    (Φωτ.: bosch.com)

Η εταιρεία τεχνολογίας Bosch ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό σε συνεργασία με άλλες εταιρείες.

Το τεστ θα μπορεί να διαγνώσει ταυτόχρονα δέκα αναπνευστικούς παθογόνους για τη διαφορική διάγνωση, αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Bosch, το γρήγορο τεστ δίνει αποτελέσματα μετά από μόλις δυόμισι ώρες, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το τεστ μπορεί να γίνει επιτόπου και έτσι δεν χρειάζεται μετακίνηση, η οποία συχνά κοστίζει πολύτιμο χρόνο, εξηγεί η εταιρεία. Επομένως, τα μολυσμένα άτομα μπορούν να ταυτοποιηθούν και να απομονωθούν αμέσως.

«Με το γρήγορο τεστ της Bosch για τον κορονοϊό θέλουμε να συμβάλουμε στον ταχύ περιορισμό της πανδημίας. Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν ταχύτερα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Φόλκμαρ Ντένερ.

Το γρήγορο τεστ, το οποίο αναπτύχθηκε εντός έξι εβδομάδων μετά από δοκιμές που έγιναν σε διάφορα εργαστήρια, όπως λέει η εταιρεία, θα δίνει αποτελέσματα με ακρίβεια άνω του 95%, επομένως τηρεί τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία από τον Απρίλιο και θα ακολουθήσουν άλλες (ευρωπαϊκές και μη) χώρες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Π.