Βαρεθήκατε τις νηστίσιμες σούπες αλλά η Σαρακοστή δεν αφήνει πολλά περιθώρια; Ιδού η λύση: Βάλαμε τις φακές στο ταψί και έγιναν... αγνώριστες!
Στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά εννοείται ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φακές
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια, αν έχουμε)
- θυμάρι
- 1-2 κλαράκια δεντρολίβανο
- αλάτι και πιπέρι
- κάρι και κύμινο (προαιρετικά, ανάλογα με τα γούστα μας)
- ξίδι (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις φακές να πάρουν μια καλή βράση σε άφθονο νερό, το οποίο μετά πετάμε.
- Τις βάζουμε στη γάστρα ή σε ένα ταψί με λίγο λάδι, νερό, και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 200°C για 30΄.
- Σερβίρουμε με λίγο ξίδι (προαιρετικά).