27 Μάρτιος 2020, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2020, 11:41

Φακές φουρνιστές, οι... εναλλακτικές

  • Φακές φουρνιστές, οι... εναλλακτικές
    (Φωτ.: pixabay.com)

Βαρεθήκατε τις νηστίσιμες σούπες αλλά η Σαρακοστή δεν αφήνει πολλά περιθώρια; Ιδού η λύση: Βάλαμε τις φακές στο ταψί και έγιναν... αγνώριστες!

Στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά εννοείται ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φακές
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • λάδι
  • ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια, αν έχουμε)
  • θυμάρι
  • 1-2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • αλάτι και πιπέρι
  • κάρι και κύμινο (προαιρετικά, ανάλογα με τα γούστα μας)
  • ξίδι (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τις φακές να πάρουν μια καλή βράση σε άφθονο νερό, το οποίο μετά πετάμε.
  2. Τις βάζουμε στη γάστρα ή σε ένα ταψί με λίγο λάδι, νερό, και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ψήνουμε στους 200°C για 30΄.
  4. Σερβίρουμε με λίγο ξίδι (προαιρετικά).