30 Απρίλιος 2014, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2014, 09:50

Ποντιακό πρασοτήγανο με σουλγούν

  • Ποντιακό πρασοτήγανο με σουλγούν

Το pontos-news.gr σας προτείνει ποντιακό πρασοτήγανο με αγελαδινό τυρί.

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μεγάλα πράσα
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. σουλγούν* σε κύβους
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

*Το σουλγούν είναι σκληρό αγελαδινό τυρί σε κυλινδρικό σχήμα. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.
  3. Πασπαλίζουμε τα πράσα με λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαραθούν.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα πράσα.
  5. Πριν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και το σουλγούν.
  6. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
H αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr