30 Απρίλιος 2014, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:18

Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά

  • Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς και το ΠΑΜΕ αντιδρά

Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά, ενώ παράλληλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά ξεκινά μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος.

Δεμένα τα πλοία λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ

Δεμένα θα είναι αύριο τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει ότι η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της 1η Μαΐου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, ζητεί από την κυβέρνηση «να σταματήσει το ξεπούλημα των λιμανιών» και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να συμμετάσχουν δυναμικά στις αυριανές αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ αναφέρει ότι οι λιμενεργάτες θα αγωνιστούν και θα υπερασπιστούν να παραμείνει ο ΟΛΠ, υπό δημόσιο έλεγχο, προκειμένου για να συνεχίσει να προσφέρει στον λαό και να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο.

Οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι λιμενεργάτες στις 10:30 το πρωί, σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.

Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ και Β. Μιχαλολιάκος στην πώληση του λιμανιού

«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από έξι συνολικά μονοπωλιακούς ομίλους για την αγορά του λιμανιού του Πειραιά δεν μας ξαφνιάζει. Η πώληση εξασφαλίζει σίγουρα κέρδη για τις εταιρίες και αποφέρει ανύπαρκτα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία αφού ακόμα και το τίμημα που προσφέρεται θα κατευθυνθεί στους ξένους πιστωτές» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε συνάντηση που είχε χθες με εργαζόμενους του ΟΛΠ, τάχθηκε για άλλη μία φορά κατά της πώλησης του λιμανιού, ενώ ζήτησε οι μετοχές της Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς να περιέλθουν στον δήμο με δέσμευση να μην πωληθούν.

«Θέση μας είναι όχι μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν και νέες γύρω από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Πηγή: kathimerini.gr