26 Μάρτιος 2020, 00:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2020, 00:16

Πιο εντατικοί και αυστηροί οι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Πιο εντατικοί και αυστηροί οι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Από την Πέμπτη οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης γίνονται πιο εντατικοί και πιο αυστηροί, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί υπεύθυνα τις οδηγίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την μη εξάπλωση του ιού. Οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το βράδυ της Τετάρτης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το έντυπο για τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες. Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η βεβαίωση Β1 για επίσκεψη σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι στις δομές φιλοξενίας εφαρμόζονται αυστηρότεροι κανόνες περιορισμού κυκλοφορίας από αυτούς που ισχύουν για τις τοπικές κοινωνίες.