25 Μάρτιος 2020, 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 20:19

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη λόγω του κορονοϊού

  • Επείγουσα ανακοίνωση Χαρδαλιά για την Ασούρα, την αυριανή μουσουλμανική γιορτή
    Ο Νίκος Χαρδαλιάς (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απριλίου ολόκληρη η κοινότητα Εχίνου στο Δήμο Μύκης στην Ξάνθη μπαίνει σε καραντίνα, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει ενδείξεις υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή, με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης. Ο ηλικιωμένος που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ξάνθης κατοικούσε στον συγκεκριμένο δήμο, ενώ συνολικά εννέα άτομα έχουν βρεθεί θετικά.

«Έχουν ληφθεί όλες οι μέριμνες για τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της περιοχής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Εχίνου», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα, και ενώ είχε αρχίσει η διασπορά του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μετανάστες από τα Πομακοχώρια επέστρεψαν στην Ελλάδα. «Καλούμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και των χωριών του Δήμου Μύκης να μείνουν στα σπίτια τους», επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιώντας ότι είναι υψηλότατος ο κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας στην περιοχή.