25 Μάρτιος 2020, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 19:55

Κορονοϊός: Εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων παρήγγειλε η Βρετανία

  • Πιο μολυσματική η παραλλαγή του κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Abir Sultan)

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να έχει έτοιμα η Βρετανία τα τεστ αντισωμάτων που παρήγγειλε, ορισμένα εκ των οποίων μπορεί να γίνουν και στα σπίτια, από τους ίδιους τους πολίτες. Στόχος, όπως δήλωσε η προσωρινή διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμωδών Νόσων Σάρον Πίκοκ, είναι να διαπιστωθεί ποιος έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και αν έχει αναπτυχθεί ανοσία.

Σε αντίθεση με τα τεστ αντιγόνων που επιβεβαιώνουν τη Covid-19, τα τεστ αντισωμάτων δείχνουν αν κάποιος είχε μολυνθεί και στο παρελθόν.

«Πρόκειται για ολοκαίνουργια προϊόντα […]. Αφότου δοκιμαστούν –και αυτό θα συμβεί αυτήν την εβδομάδα, αφού φτάσει το μεγαλύτερο μέρος τους–, θα μοιραστούν στην κοινότητα», είπε η Σάρον Πίκοκ, εξηγώντας ότι θα μπορούσαν να διανεμηθούν μέσω του δικτύου της εταιρείας Amazon.

Η χρέωση, όπως ανέφερε, θα είναι «ελάχιστη», ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει αν τα τεστ θα είναι διαθέσιμα από την άλλη εβδομάδα, διευκρινίζοντας μόνο ότι δεν θα είναι έτοιμα σε εβδομάδες ή μήνες, αλλά σε μερικές ημέρες. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, έχουν αγοραστεί 3,5 εκατομμύρια τέτοια τεστ.