25 Μάρτιος 2020, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 17:29

Χιλιάδες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)

  • Χιλιάδες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)
    Εικόνα από την πίστα του αεροδρομίου του Κωνσταντινούπολης (φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί εδώ και μία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για την καταστολή της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Τουρκία, έγινε σήμερα γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες που έχουν «εγκλωβιστεί» στο αεροδρόμιο, το οποίο είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους στον κόσμο, είναι Αλγερινοί πολίτες, ενώ άλλοι προέρχονται από το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας του αεροδρομίου IGA. «Υπάρχουν περίπου 1.500 Αλγερινοί που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αυτήν τη στιγμή» εξήγησε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι αλγερινές Αρχές δεν επιτρέπουν την επιστροφή τους προς το παρόν.

Η Τουρκία διέκοψε τις πτήσεις προς περίπου 70 χώρες σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερους από 375.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει σκοτώσει περισσότερους από 16.000, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Αλγερίας (Air Algerie) δήλωσε τη Δευτέρα ότι όλες οι επιβατικές πτήσεις ανεστάλησαν. Πηγή της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για τον επαναπατρισμό. «Εξαρτάται από την κυβέρνηση εάν θα ληφθεί απόφαση», ανέφερε η ίδια πηγή.


Πλάνα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το αεροδρόμιο «Ατατούρκ»

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα δείχνουν συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και επιβατών που φορούσαν ιατρικές μάσκες, που φέρονται να έχουν λάβει χώρα σε κτήριο τερματικού σταθμού του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Η διαχειρίστρια εταιρεία, μαζί με την Turkish Airlines και την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, παρέχουν γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί αεροδρόμιο, διαβεβαιώνει η IGA.

  • Πηγή: Reuters.