25 Μάρτιος 2020, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 13:58

Εμψυχωτικό μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»: Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή, αυτό θα γίνει και τώρα (βίντεο)

  • Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»

Με ένα εμψυχωτικό μήνυμα, που απευθυνόταν σε όλους τους Έλληνες, ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, τίμησε τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το μήνυμα του πιλότου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αναφερόταν μόνο στην εθνική επέτειο αλλά και στη δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο ιπτάμενος της ΠΑ είπε χαρακτηριστικά: «Ελληνίδες, Έλληνες. Όλοι μαζί ενωμένοι, να συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που τιμούμε σήμερα, η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές, αλλά αντιμετώπισε και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα». 

Στο μεταξύ, με την ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορία και με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, πραγματοποιήθηκε στις 11:30, η έπαρση της ελληνικής σημαίας, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Νομού Έβρου. Στη συνέχεια, τα F-16 πέταξαν πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.


Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)

Παράλληλα, ζεύγη ελληνικών μαχητικών έκαναν διελεύσεις πάνω από πολλές πόλεις και νησιά της ελληνικής επικράτειας.