25 Μάρτιος 2020, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 13:22

Τηλεγραφήματα Πούτιν σε ΠτΔ και πρωθυπουργό για την 25η Μαρτίου

  • Τηλεγραφήματα Πούτιν σε ΠτΔ και πρωθυπουργό για την 25η Μαρτίου
    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA / Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, όπως έκανε γνωστό η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα μέσα από τη σελίδα της στο Facebook.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ συνεχάρη τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Στο μήνυμά του, ο Σ. Λαβρόφ τονίζει τα εξής: «Δεχθείτε παρακαλώ τις ευχές με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις. Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους.

»Είμαστε ανοιχτοί ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές. Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο σας προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις».