25 Μάρτιος 2020, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 12:46

25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη

  • 25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Γραφείο Τύπου ΠτΔ / Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ήταν ένας διαφορετικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο φετινός: υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν μόνον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ –όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

Αλλά και η στρατιωτική παρουσία είχε διαφορετικό χαρακτήρα φέτος. Μόνον από αέρος, ενώ δεν υπήρχαν ούτε και τα αγήματα απόδοσης τιμών. Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ και έξι ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον Άγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους, στην πιο ουσιαστική ευχή που μπορεί να δώσει κανείς τις ημέρες αυτές…

Μετά την αποχώρηση της ΠτΔ, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση: του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ΠτΒ Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΠτΔ / Θοδωρής Μανωλόπουλος)

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Παπαδημητρίου.