25 Μάρτιος 2020, 00:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2020, 00:28

Ειδική αποζημίωση 800 ευρώ – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εργοδότες

  • Βρούτσης: Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών 2
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Λειτουργεί πλέον η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ που αφορά εργαζομένους σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τις εργασίες τους ή πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός. Το ενδιαφέρον των εργοδοτών από την πρώτη στιγμή του ανοίγματος της πλατφόρμας στην ΕΡΓΑΝΗ είναι μεγάλο.

Η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί έως το τέλος του μήνα για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται έχουν δικαίωμα και αργότερα, καθώς η διαδικασία είναι ανοιχτή λόγω της προσθήκης νέων ΚΑΔ.

Οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό καλούνται να κάνουν αίτηση αφενός για τους εργαζόμενους των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ αλλά και για εκείνους των οποίων η σύμβαση εργασίας λύθηκε το διάστημα 1-20 Μαρτίου 2020, ανεξάρτητα από το εάν αυτό συνέβη με καταγγελία της σύμβασης από τον εργοδότη, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου. Η δήλωση πρέπει να αποσταλεί εγγράφως ή ηλεκτρονικά, αυθημερόν, στον εργαζόμενο όπως και ο αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρησης της πράξης τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ανάλογη δήλωση θα κάνουν από την πλευρά τους, την 1η Απριλίου, και οι εργαζόμενοι όπου εκτός των προσωπικών στοιχείων τους θα αναφέρουν το IBAN του προσωπικού λογαριασμού τους καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρησης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».