24 Μάρτιος 2020, 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2020, 19:46

Πώς θα εορταστεί φέτος η 25η Μαρτίου

  • Πώς θα εορταστεί φέτος η 25η Μαρτίου
    Το F-16C Block 52+ της Ομάδας «Ζευς»

Με λιτό και σίγουρα διαφορετικό τρόπο θα τιμηθεί φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στη λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί, αντί στρατιωτικής παρέλασης, στις 11:00, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ θα υπάρξει και μήνυμά του για την εθνική επέτειο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και έξι ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F - 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια τα F-16 θα πετάξουν πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω και από:

  • Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
  • Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
  • Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
  • Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ. Τζ.