24 Μάρτιος 2020, 21:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2020, 21:02

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ σημειώνουν οι αιτήσεις για πολιτικούς γάμους

  • Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ σημειώνουν οι αιτήσεις για πολιτικούς γάμους
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Ρεκόρ, για συνθήκες πανδημίας, σημειώνουν τις τελευταίες μέρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικών γάμων από ζευγάρια που επιθυμούν να «ενώσουν» τις ζωές τους παρά τον κορονοϊό και τα απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

Βάσει των στοιχείων από το τμήμα Δημοτολογίου, γραφείο Πολιτικών Γάμων, από την 1η Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησαν τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού έως και χθες, είχαν κατατεθεί 57 αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου.

Χαρακτηριστικό είναι πως τον Μάρτιο του 2019, και καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, από το ίδιο τμήμα είχαν εκδοθεί 85 άδειες γάμων. «Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρά την κρίση με τον κορονοϊό και παρά τις απαγορεύσεις, έχουν έρθει στο δημαρχείο και έχουν ζητήσει έκδοση αδείας για πολιτικό γάμο τόσο πολλά άτομα», δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αρκετοί από αυτούς τους 57 που έχουν ζητήσει άδεια για να παντρευτούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης επιθυμούν να το πράξουν σύντομα! Μέσα στον Απρίλιο είναι ήδη προγραμματισμένο να παντρευτούν άλλα 27 ζευγάρια.

«Πέρσι τον Απρίλιο είχαμε στο δημαρχείο 36 γάμους. Φέτος έχουμε ήδη 27 και αρκετά ακόμη ζευγάρια που επιθυμούν να τελέσουν το γάμο τους μέσα στον επόμενο μήνα, παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει ως διοίκηση με τον περιορισμό στον αριθμό των καλεσμένων», προσθέτει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Καρυπίδου.